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INTRODUCTION 

Q. Please state your name, title and business address. 1 

A. My name is Edward Fox.  I am Sr. Manager – Regulatory Policy, for Sprint 2 

Corporation.  My business address is 6450 Sprint Parkway, Overland Park, KS 3 

66251. 4 

 5 

Q. Are you the same Edward Fox that filed direct testimony in this proceeding 6 

on May 9, 2005? 7 

A. Yes. 8 

 9 

Q. What is the purpose of your Rebuttal Testimony?   10 

A. The purpose of my Rebuttal Testimony is to address the following issues raised in 11 

SBC witness Wesley Pool’s direct testimony: 12 

(1) the definition of “necessary” (Physical Collocation Issue 6A). My rebuttal 13 

testimony will point out that SBC appears to agree with Sprint on the definition 14 

of “necessary 15 

(2) multi-functional equipment is allowable for collocation (Physical Collocation 16 

Issue 6B and Virtual Collocation Issue 1).  My Rebuttal Testimony points out 17 

that current FCC rulings are abundantly clear that this type of equipment is 18 

approved for collocation. 19 

(3) certain stand alone switching and routing equipment is allowable for 20 

collocation (Physical Collocation Issue 7 and Virtual Collocation Issue 2). My 21 
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Rebuttal Testimony points out that current FCC rules leave no doubt that multi-1 

functional equipment is permissible for collocation.   2 

 3 

DEFINITION OF “NECESSARY” 4 

Q. Please state your first unresolved issue.  5 

A. The first unresolved issue regards whether the SBC proposed definition of 6 

“necessary” is consistent with FCC rules (Physical Collocation Issue 6a). It 7 

appears SBC agrees with Sprint’s definition of “necessary”.  SBC witness Wesley 8 

Pool’s cites the same definition for “necessary” from ¶ 21 of the Collocation 9 

Remand Order as I provided (Pool’s direct testimony p.2, lines 7-11; p.18, lines 10 

7-11;  Fox direct testimony, p.5 lines 19-21 through p.6 lines 1-2):  11 

“…equipment is “necessary” for interconnection or access to 12 
unbundled network elements within the meaning of section 251(c)(6) 13 
if an inability to deploy that equipment would, as a practical, 14 
economic, or operational matter, preclude the requesting carrier 15 
from obtaining interconnection or access to unbundled network 16 
elements.”  Para. 21, Collocation Remand Order, FCC 01-204. 17 

 18 

Q. What is Sprint’s desired outcome for this issue? 19 

A. The desired outcome is to agree that the FCC’s definition of “necessary” from ¶21 20 

of the Collocation Remand Order is the proper language to use in the 21 

interconnection agreement. 22 



Case No. TO-2005-0336 
Edward Fox - Rebuttal Testimony 

  

 3

MULTIFUNCTIONAL EQUIPMENT 1 

Q. Please state your second unresolved issue.  2 

A. My second unresolved issue regards whether SBC should disallow collocation of 3 

multi-functional equipment that Congress and the FCC believes to be necessary 4 

for competition (Physical Collocation Issue 6b and Virtual Collocation Issue 1).   5 

 6 

Q. What is Sprint’s desired outcome for this issue? 7 

A. Sprint desires that the Commission accept Sprint’s language that is based upon the 8 

plain language of FCC rules.  Sprint’s proposed language has been cited by SBC 9 

in the DPL as a legitimate guideline for collocation of multi-functional 10 

equipment.  The desired outcome is to include language in the contract that is 11 

consistent with the FCC’s ruling allowing collocation of multi-functional 12 

equipment:  13 

SBC-13STATE will1 allow collocation of other Multifunctional 14 
Equipment, and2 SBC-13STATE will voluntarily allow 15 
collocation of Remote Switch Module (RSM) solely under the 16 
following conditions: 17 

 18 

Q. Does Mr. Pool’s direct testimony accurately state the issue?  19 

A. No.  Mr. Pool states in his direct testimony that Sprint is suggesting language that 20 

will allow Sprint to collocate “any or all multifunctional equipment” (page 25 21 

lines 4-6).  Sprint submits that the law does not contemplate such a broad and 22 

unreasonable standard for collocation of multi-functional equipment as SBC 23 

states, and as such, is not proposing that language.  SBC states that this is only an 24 

                                                           
1 SBC seeks to use “does not” for the underlined phrase   



Case No. TO-2005-0336 
Edward Fox - Rebuttal Testimony 

  

 4

issue with Virtual Collocation, Issue 1; however, this same issue is also part of 1 

Physical Collocation Issue 6b.  2 

 3 

Q. Is there a FCC rule that applies to the collocation of multi-functional 4 

equipment?  5 

A. Yes. The collocation rules applicable to the Telecom Act of 1996 are found in 47 6 

CFR Subpart D – Additional Obligations of Incumbent Local Exchange Carriers. 7 

The specific rule dealing with multi-functional equipment is §51.323 (b)(3) (see 8 

Exhibit EBF2).3   9 

 10 

Q. Has the FCC further clarified its intent for collocation of multi-functional 11 

equipment in any other orders?  12 

A. Yes.  The FCC also states in the Triennial Review Order (TRO) its intent to allow 13 

the collocation of multi-functional equipment:  14 

“Allowing the use of UNEs in this manner is similar to the 15 
approach the Commission adopted in its Collocation Remand 16 
Order for multi-functional equipment.  In that Order, the 17 
Commission required incumbent LECs to allow the collocation of 18 
competitive LEC equipment that contained functions that would 19 
not meet the standard as stand-alone functions, recognizing that 20 
“allowing the collocation of multi-functional equipment is critical 21 

                                                                                                                                                                             
2 SBC seeks to use “except that” for the underlined phrase. 
3 47 CFR 51.323(b)(3) Multi-functional equipment shall be deemed necessary for interconnection or access 
to an unbundled network element if and only if the primary purpose and function of the equipment, as the 
requesting carrier seeks to deploy it, meets either or both of the standards set forth in paragraphs (b)(1) and 
(b)(2) of this section.  For a piece of equipment to be utilized primarily to obtain equal in quality 
interconnection or nondiscriminatory access to one or more unbundled network elements, there also must 
be a logical nexus between the additional functions the equipment would perform and the 
telecommunication services the requesting carrier seeks to provide to its customers by means of the 
interconnection or unbundled network element.  The collocation of those functions of the equipment that, 
as stand-alone functions, do not meet either of the standards set forth in paragraphs (b)(1) and (b)(2) of this 
section must not cause the equipment to significantly increase the burden on the incumbent’s property. 
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to the realization of Congress’s goal of promoting competition 1 
and technical innovation.”  The Commission acknowledged that 2 
competitive LECs must be able to realize the same productivity 3 
increases that developments in new technologies offer.  For these 4 
reasons, the Commission found that as long as the primary 5 
function satisfies the requisite collocation test, the other functions 6 
are also permitted.  ….  Carriers would be able to collocate multi-7 
functional equipment, as allowed by the Collocation Remand 8 
Order, but, under a rule restricting the use of UNEs, would be 9 
unable to use of all of the equipment’s permitted functions.”4 10 

 11 

Q. Does SBC agree with Sprint that the same FCC rule allows collocation of 12 

multi-functional equipment? 13 

A. Yes. SBC emphasizes that multi-functional equipment is allowable for collocation 14 

in DPL#2, Physical Collocation Issue 1 as it makes the point that multi-functional 15 

equipment is clearly allowable.  Although this DPL issue was never contested by 16 

Sprint, the record shows that SBC agrees with Sprint on this language that 17 

collocating multi-functional equipment is indeed permissible.  18 

 19 

Q. Mr. Pool cites some rules on page 25 of his direct testimony that claim to be 20 

guidelines on allowable equipment for collocation.  Are these rules applicable 21 

to this proceeding? 22 

A. No. SBC’s cited rules are totally irrelevant to any Interconnection Agreement 23 

negotiated under Section 251 and 252 of the Telecommunications Act of 1996.  24 

As stated above in this testimony, the applicable rules for implementing the 25 

                                                           
4 ¶147. See Review of the Section 251 Unbundling Obligations of Incumbent Local Exchange Carriers, 
Implementation of the Local Competition Provisions of the Telecommunications Act of 1996, Deployment 
of Wireline Services Offering Advanced Telecommunications Capability, CC Docket Nos. 01-338, 96-98, 
98-147, Report and Order and Order on Remand and Further Notice of Proposed Rulemaking, 18 FCC Rcd 
16978 (2003) (Triennial Review Order), corrected by Errata, 18 FCC Rcd 19020 (2003) (Triennial Review 
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Telecom Act of 1996 are found in section 51 of 47 CFR.  The rules quoted in Mr. 1 

Pool’s testimony are applicable only to Expanded Interconnection.  The 1996 2 

rule, §64.1402 of 47 CFR quoted by Mr. Pool is completely superfluous because 3 

it has nothing to do with collocated equipment.  4 

 5 

Q. Has Mr. Pool cited in his direct testimony SBC any rule that prohibits 6 

collocation of multi-functional equipment? 7 

A. No.    8 

 9 

EXCLUSION OF CERTAIN EQUIPMENT 10 

Q. Please state your third unresolved issue. 11 

A. My third unresolved issue regards SBC’s proposed exclusion of certain switching 12 

equipment that the FCC has already approved for collocation (Physical 13 

Collocation issue #7 and Virtual Collocation issue #2).  Sprint is proposing 14 

language that allows collocation of certain stand alone switching equipment that 15 

is allowable through the FCC rules.  16 

 17 

Q. Has Mr. Pool’s testimony accurately characterized the issue?   18 

A. No. SBC has quoted language over which Sprint and SBC have no disagreement.  19 

The issue of collocating stand alone equipment is not addressed in Mr. Pool’s 20 

testimony. 21 

                                                                                                                                                                             
Order Errata), aff’d in part, remanded in part, vacated in part, United States Telecom Ass’n v. FCC, 359 
F.3d 554 (D.C. Cir. 2004) (USTA II). 
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Q. Does SBC address collocation of stand-alone switching anywhere in this 1 

proceeding? 2 

A. Yes. In the DPLs, SBC stated that it “does not seek to exclude stand-alone 3 

switching and under the FCC requirements the standard is not as clear as Sprint 4 

wants to imply. SBC-13STATE has new language to offer which is more in line 5 

with the FCC ruling.” DPL#2 Physical Collocation Issue 7, and DP#3 Virtual, 6 

Issue 2.  SBC’s proposed language only addresses multi-functional equipment and 7 

was unable to provide an argument against collocation of stand alone switching 8 

equipment. 9 

 10 

Q. What FCC ruling addresses collocation of stand alone switching equipment? 11 

A. The Collocation Remand Order provides an extensive record the permissibility of 12 

collocating stand alone switching equipment.  The essence of the ruling from the 13 

Order may be found in my direct testimony on pages 9 – 11.  Mr. Pool states 14 

collocation of switching equipment as an issue in his direct testimony, p. 25 15 

lines24-26, but never addresses it or even attempts to explain how their position is 16 

“in line with the FCC ruling.”   17 

 18 

Q. Does this conclude your testimony? 19 

A. Yes. 20 




