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REBUTTAL TESTIMONY OF SHERRY LICHTENBERG 

( Issues)

Q.
ARE YOU THE SAME SHERRY LICHTENBERG WHO FILED DIRECT TESTIMONY IN THIS PROCEEDING?

A.
Yes, I am.

Q.
WHAT ISSUES ARE YOU ADDRESSING IN YOUR REBUTTAL TESTIMONY?

A.
I will be addressing the use of CPNI, line splitting, coordinated hot cuts, and OSS ordering costs.


ISSUE OSS 2

Q.
SBC WITNESS CHRISTENSEN TESTIFIES THAT A CLEC MAY NOT USE SBC TEXAS’ OSS INTERFACE TO VIEW CUSTOMER PROPRIETARY NETWORK INFORMATION PRIOR TO OBTAINING AUTHORIZATION TO BECOME THE END USER’s LOCAL SERVICE PROVIDER.  ARE HIS ASSERTIONS AND CONCLUSIONS CORRECT?   [Response to Christensen Direct, pgs. 12-16; Issue OSS 2

A.
No, they are not.  SBC witness Christensen is suggesting that CLECs are or may engage in “data mining” of SBC’s customer data records as part of the CLEC’s marketing strategy.  In other words, SBC is concerned that CLECs will access the CPNI data of customers via OSS as part of an effort to collect market data.  That concern appears to be the underpinning of SBC’s position regarding this issue, despite the fact that Christensen does not testify that this conduct is ongoing or rampant.  As discussed below, SBC’s proposal is a blatant attempt to impose additional requirements beyond that required by the FCC’s CPNI order in order for a CLEC to view an end user’s CPNI.  Furthermore, SBC has never accused MCI of “data mining” CPNI for marketing purposes.

Q.
DOES MCIm ENGAGE IN “DATA MINING” OF ILEC DATABASES FOR MARKETING PURPOSES?  

A.
No, it does not.  MCIm does not and will not examine an end user’s CPNI without first getting that user’s authorization to do so.  Indeed, MCIm’s systems have been developed in such a way as not to allow its representatives to obtain this information without the customer’s consent.  MCIm cannot obtain bulk end user information but issues a CSR request on a per end user basis only after the end user has agreed that MCIm has his or her permission to obtain this data.  MCI’s OSS makes a real time request to the SBC OSS systems to obtain this data one record at a time.
Q.
WHY IS IT IMPORTANT TO HAVE AN END USER’s CPNI AVAILABLE IN THE EVENT THAT PERSON WANTS TO SWITCH TO A NEW LOCAL SERVICE PROVIDER?

A.
MCIm needs to have the end users data available in order to determine whether MCIm is able to offer the same features and functions that the end user’s current provider is offering.  For example, the end user may have a feature like anonymous call rejection that is not available on the MCI switch.  If MCI does not view the CSR to determine that this feature is available, we may try to sell the customer a service we cannot provide.  The request of MCIm to view the end user’s CPNI may typically arise in the context of either inbound or outbound calls where the end user is interested in what MCIm has to offer.  Finally, MCIm notes that it does not engage in what Christensen terms a “cold calling” campaign, which is practically impossible to do these days due to the Do Not Call rules.

Q.
DOES THE FCC’s CPNI ORDER SUPPORT SBC’s POSITION ON THIS MATTER?

A.
No, it does not.  SBC is selectively citing to paragraph 101 of the FCC’s CPNI order, which addresses instances where a carrier may want to view an end user’s CPNI without first obtaining the end user’s authorization. That is not the issue this Commission needs to decide in this arbitration.  Contrary to SBC’s attempt to blur this issue, the FCC stated in paragraph 98 of its CPNI order that CLECs may employ a streamlined consent process for one-time use of CPNI, both for inbound calls to telecommunications providers and for outbound calls as well.
  Using this streamlined consent process to obtain the end user’s approval in order to view an end user’s CPNI while that end user is on the line is expressly permitted and it is the process MCIm uses. 

Q.
IS SBC’s PROPOSAL TO SEND A “HARD COPY” OF THE END USER’s CPNI WORKABLE?
A.
Absolutely not.  SBC proposes to send the CLEC a “hard copy” of the end user’s CPNI either by mail or fax.  Under SBC’s proposal, MCIm will be in the untenable position of having to tell an end user that is interested in our services that we will have to talk with them later, explaining that we have to wait for SBC to mail or fax us a copy of their CPNI information.  As a practical matter, that would kill the process for the CLECs right then and there.  Even more problematic, however, is the fact that SBC wants the customer to have already decided to switch local providers—what SBC witness Christensen calls an “agreement to convert”—before allowing the CLEC to view the CPNI for “pre-order” purposes, thus creating a “Catch-22”-type situation for the CLEC.  The Catch—22 situation is this:  The end user may not know whether he or she wants to switch providers until the CLEC is able to view the end user’s CPNI and determine whether the CLEC can offer the same types of services the end user currently receives; however, SBC’s proposal would require the end user to already agree to convert before the CLEC can view the end user’s CPNI.  This is particularly troubling as CLECs move their customers to UNE-L and off of UNE-P.  MCIm must see the end user’s features prior to agreeing to provide service to that end user to ensure that that service can be provided from MCIm’s switch.  SBC’s proposal would serve only to further chill the CLEC market by making it nearly impossible to move a customer to UNE-L.
Q.
ARE YOU AWARE OF ANY OTHER RBOCs PROPOSING THIS TYPE OF ARRANGEMENT TO VIEW AN END USER’s CPNI?
A.
No, I am not.

Q.
SBC WITNESS CHRISTENSEN CITED TO A 2001 DECISION OF THE OKLAHOMA CORPORATION COMMISSION WHICH, ACCORDING TO MR. CHRISTENSEN, SUPPORTS SBC’s POSITION.  ARE THERE MORE RECENT DECISIONS IN SBC’s (SWBT) FIVE STATE REGION HOLDING OTHERWISE?

A.
Yes.  The Texas Public Utility Commission’s recent Arbitration Award in Docket No. 28821 held that SBC must provide CLECs access to CPNI as part of the pre-ordering process.  In addressing this issue, the PUC stated:

The Commission adopts AT&T’s proposed language.  SBC is obligated to provide OSS functionality for pre-ordering.  The Commission finds that access to the customer’s CSR during the negotiation phase is an essential function of the pre-ordering phase.  The Commission also finds that AT&T’s proposed language is consistent with the current CPNI rules and provides the appropriate protection to consumers against abuse.

Arbitration Award, Docket No. 28821, Arbitration of Non-Costing Issues for Successor Interconnection Agreements to the Texas 271 Agreement (February 22, 2005).

Q.
IS AT&T’s PROPOSED LANGUAGE IN THE TEXAS ARBITRATION REFERENCED ABOVE SIMILAR TO MCI’s PROPOSED LANGUAGE IN THIS PROCEEDING?
A.
Yes, it is.


ISSUE OSS 3

Q.
SBC WITNESS CHRISTENSEN TESTIFIED THAT MCI SHOULD BEAR THE COST OF INACCURATE ORDERING OR USAGE OF THE OSS.  DID MR. CHRISTENSEN EXPLAIN HOW SBC WOULD BE HARMED AS A RESULT OF MCI SUBMITTING AN INACCURATE ORDER?
A.
No, he did not.  The OSS is structured and has safeguards in place to identify inaccurate orders.
Q.
WOULD YOU PLEASE ELABORATE ON THIS?
A.
Certainly.  The OSS is programmed so that the system rejects an order if MCI does not submit it correctly.  Inaccurate or incomplete transactions do not go through the system.  If an order is in error, the system rejects it up front.  MCI corrects and resubmits the order.  
Q.
IS SBC ALREADY RECOVERING ITS COSTS OF INACCURATE ORDERS BEING PLACED OVER ITS OSS?
A.
Yes, it is.  The price for OSS access and its service order charges already include the cost of correcting errors.  Furthermore, if an order falls to manual processing, SBC recoups that cost in its service order processing charge.  
Q.
ARE SBC’s CONCERNS ABOUT UNAUTHORIZED ACCESS MISPLACED?
A.
Yes.  Mr. Christensen does not cite to any instance where MCI—or any CLEC, for that matter—allowed unauthorized access to its OSS.  Nor did he identify what costs SBC would incur as a result of such unauthorized access.   SBC’s claim that their particular OSS indemnification language is needed because its “OSS could be harmed” is flawed for many reasons.  First, both MCI and SBC access each other’s systems via a “mediated access process” with SSL-3 encryption technology.  This type of interface means that MCI does not go directly into SBC’s systems; we access a CLEC retrieval platform.  Hence, we cannot “harm” or “mess up” the SBC systems.  Secondly, the only way we can “change” a Customer Service Request is by ordering service for the customer, which is processed via the mediated access process described above.  Even if someone were to “take over” our ordering platform, the interface with SBC’s OSS would still be mediated and would still be encrypted.  The bottom line is a rogue employee or a hacker could not wreck havoc on SBC’s OSS.  Because of these safeguards, the current indemnification language is fine.  The Commission should reject SBC’s proposed language.
ISSUE LINE SPLITTING 5

· Statement of Issue: What terms and conditions should apply for line splitting with a CLEC owned switch?

· Disputed Language: Line Splitting Appendix, Section 7.3
Q.
WHAT IS THE PRIMARY DISPUTE BETWEEN THE PARTIES ON THIS ISSUE?
A.
The parties disagree as to how SBC should make available loop splitting.
  MCI contends that SBC should provide connections at the frame, while SBC would require CLECs to use cage-to-cage cabling and utilize the defunct line splitting collaborative process to seek improvements.

Q.
MS. CHAPMAN CLAIMS AT PAGE 41 OF HER DIRECT TESTIMONY THAT “MCIM’S PROPOSAL CREATES A NETWORK ARCHITECTURE THAT UNNECESSARILY COMPLICATES THE PROVISIONING PROCESS.”
  DO YOU AGREE?
A.
No.  MCI provided a loop splitting diagram with its direct testimony that showed that there is nothing unnecessarily complicated about MCI’s architecture.
  The cage to cage alternative that Ms. Chapman references involves much more work on SBC’s part than does MCI’s requested architecture, as evidenced by the much higher non-recurring charges SBC assesses for cage to cage cabling relative to cross connects (see, Lichtenberg Direct at 12-13). Therefore Ms. Chapman’s claim that “the available architecture allows CLECs to manage their own offerings with minimal involvement from SBC Missouri”
 is simply false.

Q.
WHAT OTHER CRITICISMS DOES MS. CHAPMAN MAKE ABOUT MCI’S LOOP SPLITTING PROPOSAL?
A.
Ms. Chapman makes a number of additional assertions about MCI’s proposal:

· SBC asserts that MCI’s proposal inappropriately forces SBC to be the middleman between two CLECs;

· SBC claims that SBC does not have the processes in place to handle MCI’s proposal;

· SBC claims that MCI’s proposal is not forward looking or efficient;
 and

· SBC insinuates that CLECs are only using this as a stepping stone to VOIP services.

One simple fact responds to all of SBC’s concerns: other RBOCs do not share SBC’s concerns and are providing the precise architecture MCI requests here (see, Lichtenberg Direct, pg. 15).  Hence, it is clear that other ILECs are finding MCI’s proposal to be efficient and have processes in place to support MCI’s requested arrangement and apparently do not share Ms. Chapman’s concerns regarding CLECs using this offering as a transition to Voice over Internet Protocol (VoIP) offerings
 (a concern that Ms. Chapman does not attribute to MCI in any event).  Similarly, if SBC’s concerns about being a middleman between two CLECs was worthwhile, I would expect other RBOCs to raise them as well.  Yet, apparently other RBOCs do not share this concern.

Q.
MS. CHAPMAN CLAIMS THAT PER RULE 51.323(h), SBC HAS NO OBLIGATION TO PROVIDE CLECS WITH CROSS CONNECTS SO LONG AS SBC ALLOWS THOSE CLECS TO PROVIDE THE REQUESTED CONNECTION THEMSELVES.
  WOULD YOU LIKE TO COMMENT?

A.
Yes.  Ms. Chapman’s testimony misinterprets and mischaracterizes the FCC’s rule.  While 51.323(h) is relatively lengthy, the portion of the rule to which Ms. Chapman refers states (i.e., 47 CFR §323(h)(1)) in pertinent part:

An incumbent LEC shall provide, at the request of a collocating telecommunications carrier, a connection between the equipment in the collocated spaces of two or more telecommunications carriers, except to the extent that the incumbent LEC permits the collocating parties to provide the requested connection for themselves…


The above language makes two things clear: (1) SBC must provide, at MCI’s request, a connection between MCI’s collocation and the collocation of its data partner, and (2) if SBC allows MCI and its partner to establish the connection themselves, SBC need not provide said connection.  However, SBC does not allow MCI and its partner to establish connections themselves and has vehemently opposed CLEC access to the SBC’s central office, and more specifically, SBC’s main distribution frame.  Ms. Chapman apparently believes that SBC’s collocator to collocator cabling offering qualifies as permitting “the collocating parties to provide the requested connection for themselves,” but it does not.  This offering is provided over SBC’s facilities and is provisioned by SBC at substantial cost to the requesting party (see, Lichtenberg Direct, pg. 12).  Thus, Ms. Chapman’s claim that MCI’s language is “in direct contravention of the FCC’s rules on this point”
 is false.  Moreover, Ms. Chapman ignores the FCC’s requirement for SBC to “make all necessary network modifications, including nondiscriminatory access…” to support MCI’s ability to engage in line splitting (See, 51.319(e)(1)(ii)(B), see also Lichtenberg Direct, pg. 13).  It is important to note that the FCC stated that SBC must make all network modifications to support line splitting rather than imposing any limitations or restrictions on that requirement, as it did under its routine network modification rules.

Q.
DOES THIS CONCLCUDE YOUR REBUTTAL TESTIMONY?
A.
Yes, it does.
� Issue OSS 2 states, “May MCIm view Customer Proprietary Network Information prior to obtaining authorization to become the End User’s local service provider?”


�   Third Report and Order, In the Matter of Implementation of the Telecommunications Act of 		 1996; Telecommunications Carriers’ Use of Customer Proprietary Network Information and   	  	Other Customer Information, CC Docket 96-115, 96-149, and 00-257, 17 FCC Rcd. 14860.


� 	MCI uses the term “loop splitting” to refer to line splitting with a CLEC owned switch, as opposed to line splitting which MCI refers to as line splitting with ULS (which is not covered by this ICA).


� 	Chapman Direct, pg. 41, line 5.  See also, pg. 39, line 9.


  �  I should note that the loop splitting diagram was inadvertently attached to the direct testimony of Don Price as Price Attachment DGP-5.  For convenience, I have attached that exhibit to my rebuttal testimony.


� 	Chapman Direct, pg. 41, lines 6-7.


� 	Chapman Direct, pgs. 4 and 39.


� 	Chapman Direct, pgs. 41 and 45, line 19, and 46, lines 2-4.


� 	Chapman Direct, pgs. 42 and 46, line 1.


� 	Chapman Direct, pg. 42.


� 	Chapman Direct, pgs. 20-21.


� 	Chapman Direct, pg. 40, lines 11-13.


� 	Chapman Direct, pg. 44, lines 23-24.


� 	Ms. Chapman claims at 47 that MCI’s proposal is not consistent with the manner in which SBC Missouri provides service for itself.  However, as explained above, the FCC’s rules require all modifications to be made, and does not limit that directive to the nondiscriminatory access standard.  Nonetheless, contrary to Ms. Chapman’s insinuation, SBC does not utilize the collocator to collocator tariffed offering in line sharing (as it requires of MCI for loop splitting) since, as Ms. Chapman acknowledges, SBC does not collocate in its own central offices. (Chapman Direct, pg. 47, lines 10-11).
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