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April 1, 2005

Mr. John lvanuska

Birch Telecom

2020 Baltimore Avenue
Kansas City, MO 64108-1914

Dear John:

This is in response to your March 18 fax transmission, notifying SBC of Birch
Telecom’s self-certification pursuant to Paragraph 234 of the FCC's Triennial
Review Remand Order (TRRO) in the SBC states of Kansas, Missouri,
Oklahoma and Texas in all wire centers in those states.

While your letter does not appear to comply with the intent of the FCC’s TRRO,
the SBC ILECs will, except as noted below, process your orders for affected
UNEs in those states in the identified wire centers. However, please take notice
that SBC challenges the sufficiency of your self-certification and reserves the
right to dispute your self-certification as to one or more of the identified wire
centers, as well as the propriety of your orders for DS1s and DS3s (whether loop
or transport), or dark fiber transport facilities that are no longer required to be
provided on an unbundled basis, pursuant to Rules 51.319(a)(4), (a)(5), or
51.319(e).

With respect to Missouri, however, your self-certification is insufficient. As you
are aware, on March 17, 2005, the Missouri Public Service Commission
(“Commission”) issued its Order Regarding Continued Provisioning of Service in
Case No. TC-2005-0294 (the “Missouri Order”). The Missouri Order requires
SBC Missouri to process requests for UNEs when the requesting carrier has self-
certified. However, the self-certification must be made in good faith and must
clearly set forth the reasons why the requesting carrier believes its request is




consistent with the requirements set out in parts IV, V, and VI of the TRRO. The
Commission specified:

A mere statement that the requesting carrier believes it is entitled
to unbundled access to a particular network element is not
sufficient. Nor is a simple recitation of the documents that the
requesting carrier has reviewed. The requesting carrier must: (A)
describe its diligent inquiry; and (B) explain how that inquiry leads it
to believe that it is entitled to unbundled access to a particular
network element. If a requesting carrier does not fulfill these two
requirements, SBC Missouri is not obligated to process the
request.1

As indicated above, your self-certification letter does not comply with the
requirements of the Missouri Order. Therefore, if the additional information
required by the Missouri Order is not received by April 11, 2005, SBC-Missouri
may begin rejecting orders for DS1s and DS3s (whether loop or transport) or
dark fiber transport facilities in the identified unimpaired wire centers.

If you have any questions, please contact me on 214-464-8525.
Sincerely,

Teresa A. Rentschler
Account Manager
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